charalambopoulos alexandros.jpg

Αλεξανδρος χαραλαμποπουλος

Chef

Chef OLIVE GARDEN (Ξενοδ. ΤΙΤΑΝΙΑ),
συγγραφέας του βιβλίου SENSES για την Μοριακή Γαστρονομία

Ο Αλεξανδρος Χαραλαμπόπουλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στις ειδικότητες «Μαγειρική Τέχνη» και «Ξενοδοχειακή – Εστιατορική Τεχνική».

Έχει Δίπλωμα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης του Le Cordon Bleu Culinary Academie του Λονδίνου.

Κατέχει επίσης Δίπλωμα Υγιεινής Τροφίμων του The Royal Institute of Public Health της Αγγλίας.

Έχει εργαστεί ως chef σε πληθώρα μεγάλων και γνωστών εστιατόριων στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία, όπως ενδεικτικά:

  • Olive Garden (Ξενοδ. ΤΙΤΑΝΙΑ, Αθήνα)

  • Club Hotel Casino (Λουτράκι)

  • Sofitel St. James (London)

  • Food @ The Muse Restaurant (London)

  • Original Sin – Prive Cuisine (Αθήνα)

  • Golden Age Hotel (Αθήνα)

Διαθέτει πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία σε ΙΕΚ ως καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης

Είναι εξεταστής πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ.

Είναι σύμβουλος Εταιρείας Εξαγωγών Ελληνικών Βιολογικών Προϊόντων

Συνεργάζεται με τον Τηλεοπτικό Σταθμό ΑΝΤ1, όπου κάνει εβδομαδιαίες παρουσιάσεις «Μοριακής Γαστρονομίας» στην εκπομπή «7 με 11 μαζί».