Νέα της κοινότητας Πελοποννήσου

  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΠΡΙΓΑΔΑΣ ΤΩΝ ΣΕΦ - SLOW FOOD ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

    Μια σημαντική συνάντηση μεταξύ υφιστάμενων, νέων και υποψήφιων μελών της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα.

κοινοτητα πελοποννησου

Η Chef’s Brigade Greece - Slow Food Community στο πλαίσιο στήριξης των τοπικών μας προϊόντων στη βάση των καταστατικών αρχών και των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μανιφέστο της, συνεχίζει με σταθερά βήματα την προσπάθεια ανάπτυξης της και την επίτευξη των στόχων της.

Ο πρόεδρος της Chef’s Brigade Greece αλλά και όλο το Δ.Σ. χαιρετίζει την στάση και βούληση, ώστε να στηρίξουμε από κοινού τα τοπικά μας προϊόντα και τους παραγωγούς, υποστηρίζοντας την αειφόρο ανάπτυξη, με στόχο ένα καλύτερο γαστρονομικό μέλλον.

Καλωσορίζουμε στην Ταξιαρχία μας και Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την ίδρυση της "Chef’s Brigade Greece - Slow Food Community Πελοποννήσου". Η ιδρυτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Μεσσήνη στον χώρο της οικοτεχνίας «Μεσσηνιακή Παράδοση», την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, με τη συμμετοχή μελών από διάφορους τομείς όπως της μαγειρικής, της παραγωγής, της μεταποίησης, της γαστρονομίας και της ενημέρωσης.

H Brigade Slow Food Πελοποννήσου είναι γεγονός και φιλοδοξεί να πολλαπλασιάσει τα μέλη της το επόμενο διάστημα, με στόχο να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας, κι ευρύτερα της Πελοποννήσου, μέσα από τη διασύνδεση των παραγωγών απευθείας με τη γαστρονομική αλυσίδα, με στόχο την άμεση επαφή του πρωτογενούς τομέα με την μαζική εστίαση και τους μάγειρες, καθώς και τη δημιουργία ενός καλύτερου γαστρονομικού μέλλοντος. Ο αρχικός πυρήνας αποτελείτε από 18 άτομα και για να τους τιμήσουμε αναφέρουμε τα ονόματα τους:

  • Μαρία Δουβόγιαννη ( οικοτεχνία – παραγωγός )

  • Ευγενία Χριστοπούλου ( μαγείρισσα – Εστιάτορας )

  • Γεωργία Κουτσούκου ( Σεφ )

  • Βασιλική Αλεξανδροπούλου ( σεφ )

  • Ελένη Μποζαντζή ( οικοτεχνία )

  • Κέλλυ Δημητρούλια ( Δημοσιογράφος αγροδιατροφής )

  • Ευγενία Δρίβα( ( Μελισσοκόμος )

  • Χριστίνα Στριμπάκου ( Παραγωγός ελαιολάδου )

  • Κωνσταντίνος Βασιλειάδης ( Εστιάτορας )

  • Κωνσταντίνος Βασιλειάδης ( Σεφ )

  • Παναγιώτης Βαλσαμάκης ( Σεφ )

  • Πάρης Κωστόπουλος ( Σεφ )

  • Γιώργος Καραγγελής ( Χημικός – παραγωγό άθερμου πετιμεζιού )

  • Αναστάσιος Καραμπότσος ( Παραγωγός ελαιολάδου )

  • Παναγιώτης Μανιφάβας ( Σεφ )

  • Παναγιώτης Χρυσομάλλης ( Εστιάτορας )

  • Σταύρος Γεωργούλιας ( Εστιάτορας )

  • Κωνσταντίνος Παπαβασιλόπουλος ( Αρτοποιός )