Μαρία Διακάτου.jpg

μαρια διακατου

Ασχολoύμαι πάνω από 30 χρόνια με τη μαγειρική.
Σπούδασα στην Ιταλία, με ιδιαίτερη σπουδή την Cucina Povera.

Ένθερμη υποστηρίκτρια του slow food.

Εργάστηκα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ερευνώντας παράλληλα τις τοπικές κουζίνες και προϊόντα. Τα τελευταία 10 χρονια, εργάζομαι στη Σύρο, σε εστιατόριο που ανήκει στο δίκτυο Aegean Cusine, ασχολούμενη παράλληλα με την καταγραφή και αναβίωση παραδοσιακών συνταγών καθώς και την ιστορική αναδρομή στη γαστρονομία της Σύρου.

Είμαι σε άμεση επαφή με τους τοπικούς παραγωγούς και σε συνεργασία μαζί τους.

Οργάνωσα και παρουσίασα το συριανό πρωινό για λογαριασμό του επιμελητηρίου Κυκλάδων στη διάρκεια του φεστιβάλ Syros Greetings.