Συνάντηση της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food Πελοποννήσου

Μια σημαντική συνάντηση μεταξύ υφιστάμενων, νέων και υποψήφιων μελών της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα.

Βασικοί στόχοι αυτής της συνάντησης ήταν η σύσφιξη σχέσεων των μελών και η γνωριμία με νέους φίλους, καθώς επίσης η ανάδειξη τοπικών προϊόντων και συνταγών.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Σαββατοκύριακου, πραγματοποιήθηκε συμπόσιο στην ταβέρνα «Στου Κώστα», μέλους της Μπριγάδας Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος επιμελήθηκε το εξαιρετικό μενού, με υλικά και  γεύσεις του τόπου.

Παρουσία του προέδρου της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food, σεφ Νίκου Φωτιάδη και της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Πελοποννήσου, Άννας Καλογεροπούλου, έγινε συζήτηση σχετικά με τις δράσεις και τους στόχους της Μπριγάδας και τέθηκαν νέες βάσεις για συνεργασία με την Περιφέρεια σχετικά με την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Νίκος Φωτιάδης, Άννα Καλογεροπούλου

Η κ. Καλογεροπούλου στάθηκε στη βούληση της Περιφέρειας να συνδεθεί η γαστρονομία με τον τουρισμό, όπως γίνεται σε πολλές πόλεις και χώρες, στόχος με τον οποίο συντάσσεται η  Μπριγάδα των σεφ - Slow Food.

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των μελών στη συνάντηση, κατά την οποία έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων πάνω στις δράσεις της Μπριγάδας και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Μέλη της Μπριγάδας επισκέφθηκαν χώρους εστίασης στην ευρύτερη περιοχή, κι ενημέρωσαν τα υποψήφια μέλη για την δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί και για τους στόχους που έχουν τεθεί.

Next
Next

Ιδρύεται η εθνική επιτροπή Slow Food in Greece