Ιδρύεται η εθνική επιτροπή Slow Food in Greece

Η ίδρυση της εθνικής επιτροπής Slow Food in Greece αποφασίστηκε στην συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, στα γραφεία της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου. Συμμετείχαν οι εκπρόσωποι από τις κοινότητες Slow Food στην Ελλάδα: Πάτμου, Ικαρίας, Πελοποννήσου, Μακεδονίας, Λέσβου και της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food στην Αθήνα. Συζητήθηκαν κοινά προβλήματα αλλά και προτάσεις που θα συμβάλλουν σε μια ενιαία λειτουργία, με κοινούς στόχους και σκοπούς. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε διαδικτυακή σύνδεση με τα κεντρικά της Slow Food στην Ιταλία και συγκεκριμένα με τον Michele Rumiz αλλά και την υπεύθυνη για τα Βαλκάνια Alessandra Villa. Έγινε μάλιστα δεκτή με ενθουσιασμό από τα κεντρικά της Slow Food η απόφαση την σύσταση εθνικής επιτροπής στην Ελλάδα. Αποφασίστηκε η δημιουργία ιστοσελίδας και social media της εθνικής επιτροπής Slow Food in Greece, ώστε να παρουσιάζονται από κοινού οι δράσεις των κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο. Επίσης αποφασίστηκε η δημιουργία λίστας 100 προϊόντων στον κατάλογο της Κιβωτού της Γεύσης της Slow Food και η δημιουργία της Συμμαχίας των σεφ και κατ’ επέκταση των εστιατορίων, με παρουσία όλων σε 170 χώρες. Τα παραπάνω αποφασίστηκε να υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου ενός έτους και αποτελούν τους βασικούς στόχους που ετέθησαν στην πρώτη συνάντηση των κοινοτήτων.

SF1.jpg

Πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ) Λευτέρης Γίτσας, ο οποίος χαιρέτισε την συνάντηση, ενώ παρέστη και ο νέος κτηνοτρόφος Λάμπρος Γίτσας. Να σημειωθεί πως η Μπριγάδας των σεφ - Slow Food είναι μέλος της ΕΔΟΚ.

 Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ένα μικρό συμπόσιο για την γνωριμία και την σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των σημαντικών μελών, με οικοδεσπότη τη Μπριγάδα των σεφ - Slow Food. Το συμπόσιο έγινε στην ταβέρνα Μπαρμπαθανάσης στο Χαλάνδρι, ο ιδιοκτήτης της οποίας Γιώργος Κουράσης είναι γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), η οποία αποτελεί μέλος της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food.

Η πρώτη αυτή συνάντηση είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς αποτελεί  το 1ο σκαλοπάτι για μια ιδιαίτερα μεγάλη συνεργασία, με προσδοκία να φέρει σημαντικά αποτελέσματα στη διάδοση του κινήματος της Slow Food στη χώρα μας και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Συμμετείχαν, ο Ιωσήφ Ζησιάδης, πρόεδρος της Slow Food Ελβετίας, της Slow Food Πάτμου και μέλος της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food. Ο Σταύρος Ραντάς και η  Jasmin Costantini, από την Slow Food Ικαρίας. Ο Νίκος Φωτιάδης, πρόεδρος της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food – Αθήνα και leader της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food Μακεδονίας. Η Βίκυ Κωστοπούλου, ιδρυτικό μέλος της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food και μέλος του Δ.Σ. καθώς επίσης, leader της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food Λέσβου. Η Χριστίνα Δημοπούλου, leader της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food Πελοποννήσου. Η Κέλλυ Δημητρούλια, ιδρυτικό μέλος της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food Πελοποννήσου. Η Γιώτα Πολυχρονίδου, ιδρυτικό μέλος της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food Μακεδονίας.

Previous
Previous

Συνάντηση της Μπριγάδας των σεφ - Slow Food Πελοποννήσου

Next
Next

Ν. Φωτιάδης: «Slow Meat, κλειδί για την ανάπτυξη του ελληνικού κρέατος»