ΚΑΛΑΡΡΥΤΙΚΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Του Σωτήρη Ευαγγέλου

ΥΛΙΚΑ:

1 Μπουτάκι αρνάκι γάλακτος (Καλαρρύτικο)

1 κιλό κάστανα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλαδάκι σέλερι κομμένο σε κύβους

1 μέτριο καρότο κομμένο σε κύβους

1 φύλλο δάφνης

2 κλαδάκια θυμάρι

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 κτ. σούπας κονιάκ

2 κτ. σούπας μέλι

100 ml. ελαιόλαδο

40 γρ. βούτυρο

½ κτ. γλ. πιπέρι

1 πρέζα ανθό αλατιού

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αλατοπιπερώνουμε το αρνάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο στην γάστρα και θωρακίζουμε το αρνάκι μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι ,το καρότο, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε ένα ποτήρι κρύο νερό, σκεπάζουμε την γάστρα και την τοποθετούμε στον φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα κάστανα, τα προσθέτουμε στο αρνί και ξανά βάζουμε την γάστρα στον φούρνο για άλλη μισή ώρα. Μετά την μισή ώρα ξεσκεπάζουμε την γάστρα, προσθέτουμε το βούτυρο, το κονιάκ και το μέλι και αφήνουμε την γάστρα στον φούρνο χωρίς το καπάκι για να καραμελώσει στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.

Previous
Previous

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ από πρόβατο Μπούτσικο, ΞΥΝΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΔΥΟΣΜΟΥ

Next
Next

Από την Μεσσηνία με αγάπη το μέλος μας ταβέρνα « το Εξοχικόν» μας χαρίζει δύο παραδοσιακές συνταγές