ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ από πρόβατο Μπούτσικο, ΞΥΝΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΔΥΟΣΜΟΥ

Ιωάννης Παρίκος

Executive chef

Ιδρυτικό μέλος της Μπριγάδας των σεφ Slow food

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 ΣΠΑΛΑ ΠΡΟΒΕΙΑ

1 ΚΑΡΟΤΟ

1 ΠΡΑΣΣΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

ΘΥΜΑΡΙ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ

2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ

100ml ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

500ml ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

10 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

10 ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΚΟΝΦΙ

100 ΓΡ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΦΡΕΣΚΟ ΠΙΠΕΡΙ

100ΓΡ ΖΩΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΔΥΟΣΜΟΥ

30ml L ΛΑΔΙ ΔΥΟΣΜΟΥ

100ml ΞΥΝΟΓΑΛΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΑΛΑ ΑΡΝΙΟΥ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο σπορέλαιο το αρνί και από τις 2 πλευρές και προσθέτουμε τα λαχανικά και τα αρωματικά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κρέατος. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την τοποθετούμε στο φούρνο για 2 ώρες στους 170 βαθμούς.

Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα σουρώνουμε και κρατάμε τα υγρά και όσο το κρέας είναι ακόμη χλιαρό το ξεψαχνίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

Βάζουμε το κρέας σε μια Μπασίνα και προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα ταψί στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα, προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα 5 φύλλα  λαδώνοντας τα. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 170 για 45 λεπτά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ

Ανακατεύουμε ελαφράτο λάδι δυόσμου μαζίμε το ξινόγαλο

Previous
Previous

Λαχανιά με ζυγούρι θρακικής φυλής

Next
Next

ΚΑΛΑΡΡΥΤΙΚΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ