Λαχανιά με ζυγούρι θρακικής φυλής

Ξένια Μπουζαρανίδου

Executive chef

Μέλος της Μπριγάδας των σεφ Slow food

2 κιλά ζυγούρι (κομμένο σε κύβους) 

2 μέτρια λάχανα

2 κ.σ. πελτέ

Ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κόκκινη καυτερή πιπεριά

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά περίπου 3 ώρες μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και ψιλό κόβουμε τα κρεμμύδια. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν ρίχνουμε το σκόρδο, βάζουμε τον πελτέ , ανακατεύουμε την σάλτσα, προσθέτουμε τον ζωμό από το κρέας. Κόβουμε τα λάχανα σε μεγάλα κομμάτια αφαιρώντας τα σκληρά μέρη και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και περιμένουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρέας και την πιπεριά και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Με την πιπεριά μέσα το φαγητό γίνεται πικάντικο, αν κάποιος θέλει πιο καυτερό το φαγητό του ψιλοκόβει την πιπεριά στο πιάτο του. 

Καλή σας όρεξη και καλά Χριστούγεννα! 

Previous
Previous

Μενταγιόν από σέλα τράγου Φλώρινας Πελαγονίας, με κυδώνια και δαμάσκηνα

Next
Next

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ από πρόβατο Μπούτσικο, ΞΥΝΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΔΥΟΣΜΟΥ