Αρνίσια Σουβλάκια

arnisia_souvlakia.jpg

Το μέλος της Μπριγάδας, Γεωργία Κουτσούκου, μας έστειλε την παρακάτω συνταγή για αρνίσια σουβλάκια.

Για όσους δεν έχουν σούβλα και θέλουν να...σουβλίσουν, τα σουβλάκια από αρνί είναι η συνταγή τους!



Θα χρειαστείτε: 

900γρ αρνί από μπούτι χωρίς κόκκαλο

1 μεγαλο κρεμμύδι τριμμένο

3 φύλλα δάφνης

5-6 κλωνάρια δεντρολίβανο

Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι

2.5 ml (1/3 φλιτζανιου) ελαιόλαδο

Αλάτι κ φρέσκοτριμμένο πιπέρι

Φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου και φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα.

& για συνοδευτικό γιαουρτιού :

Γιαούρτι με πάπρικα και κόλιαντρο

150 ml (1/3 φλ) γιαούρτι στραγγιστο

15ml φρέσκο δυόσμο (1 κουτ σούπας)

15ml φρέσκο κόλιαντρο (1 κουτ σούπας)

2 κουτ του γλυκού τριμμένο σκόρδο

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τον δυόσμο και το κόλιαντρο, το σκόρδο. Βάζουμε στο ψυγείο.

Λίγο πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

Κόβουμε το αρνί σε κομματάκια για σουβλάκι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Αναμιγνύουμε με το τριμμένο κρεμμύδι, τα αρωματικά βότανα, το ξύσμα και το χυλό λεμονιού.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε το αρνί.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να μαριναριστει περίπου 4 ώρες.

Σουρώνετε το κρέας και περνάμε σε σούβλες για σουβλάκια ή σε μεγάλα καλαμάκια αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει σε κρύο νερό.

Στη σχάρα ψήνουμε για 15 γυρνώντας τακτικά σε μέτρια φωτιά.

Σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στο γκριλ γυρνώντας επίσης συχνά.

Για το σερβίρισμα στολίζουμε με φύλλα δεντρολίβανου και φέτες λεμονιού ενώ πασπαλίζουμε το γιαούρτι μας με την πάπρικα.

Καλό Πάσχα!

Previous
Previous

"Τσιτσιλάτο" η μαγειρίτσα της Κοζάνης

Next
Next

Ανοιξιάτικη Γαλόπιτα