Πρόβατο Ανωγείων με θρούμπι, Χειμωνιάτες ρίζες, κυδώνια και κάστανα

Γιάννης Μπαξεβάνης

Executive chef

Ιδρυτικό μέλος της Μπριγάδας των σεφ Slow food, Γραμματέας μέλος του Δ.Σ.

Υλικά

Πρόβατο Ανωγείων Κρήτης  2κ.

Ρέβες 500γρ.

Καρότα 300

Παντζάρι άσπρο 500

Κάστανο 500

Γλυκοπατάτα 500

Δύο κρεμμύδια

σκόρδο 10 σκ.

Θρούμπι

Κρασί άσπρο 1 λ.

Κόβουμε Ρέβα καρότα γλυκοπατάτα λευκό παντζάρι Σε κύβους 3εκ.περιπου 

Χαράζουμε τα κάστανα και τα ψήνουμε σε τηγάνι...τα καθαρίζουμε κόβουμε τα κυδώνια κυδωνάτα μετά κάθετα στα δύο.

Καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι και 10 σκελίδες σκόρδο.

Κόβουμε το κρέας σε κύβους 6 εκ

 

Τσιγαρίζουμε το αρνί σε ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι θρούμπι ανακατεύουμε ακατάπαυστα με ξύλινη κουτάλα έτσι ώστε να αρχίσει να ψήνεται μόνο του με τα υγρά του μετά είκοσι λεπτά ρίχνουμε 500μλ κρασί άσπρο...να γλασάρει...μετά αλλά 500μλ. Κρασί λευκό να γλασάρει ρίχνουμε ρέβες καρότα παντζάρι και 500μλ.νερο..ανακατευουμε συνέχεια και μετά 20 λ. Ρίχνουμε τα κάστανα τις γλυκοπατάτες και λίγο ακόμα θρούμπι. Βράζει μέχρι να ψηθεί το κρέας και να χυλώσει.. συνοδεύεται με πιλάφι...

Previous
Previous

ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ,ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ

Next
Next

ΜΠΟΥΤΙ ΠΡΟΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΛΑΓΟΝΙΑΣ, ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΜΕ ΜΑΡΟΥΒΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΞΥΝΟΧΟΝΤΡΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΞΕΡΗ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑϊΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ