ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ,ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ
Φίλλιπος Δημόπουλος
Executive chef
Ιδρυτικό μέλος της Μπριγάδας των σεφ Slow food
ΥΛΙΚΑ:
1 στήθος προβάτου
2 Κ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
2Κ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
4-5 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΥΚΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1 ΣΥΚΩΤΙ ΑΡΝΙΣΙΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΛΕΥΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ
2 Κ ΣΟΥΠΑΣ ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ ΣΟΥΠΑΣ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
1 Κ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
1 Κ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΙΜΙΝΟ
3-4 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ
3-4 ΚΟΚΚΟΙ ΜΠΑΧΑΡΙ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΘΥΝΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ, ΤΟ ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΒΗΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ…ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ
ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΛΑ
ΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΓΕΜΙΖΩ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΒΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ. ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ, ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΣΤΡΩΣΕΙ 3 ΛΑΔΟΚΟΛΕΣ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΔΟΚΟΛΕΣ.
ΚΛΕΙΝΩ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΓΙΑ 5 ΜΕ 6 ΩΡΕΣ ΣΤΟΥΣ 150 ΜΕ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ