ΜΠΟΥΤΙ ΠΡΟΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΛΑΓΟΝΙΑΣ, ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΜΕ ΜΑΡΟΥΒΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΞΥΝΟΧΟΝΤΡΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΞΕΡΗ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑϊΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Σίμος Τριανταφύλλου
Executive Chef
Ιδρυτικό μέλος της Μπριγάδας των σεφ Slow food
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΤΙ:
1ΚΛ ΦΕΤΕΣ ΧΟΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΜΠΟΥΤΙ (3ΤΕΜ)
200ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
300ΓΡ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΛΕΥΚΟ ΞΕΡΟ
40 ΓΡ ΣΕΛΕΡΙ
70ΓΡ ΚΑΡΟΤΟ
50 ΓΡ ΠΡΑΣΟ
4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
200ΓΡ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
30 ΓΡ ΠΕΛΤΕΣ ΤΟΜΑΤΑΣ
500ΜΛ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΡΟΥΒΑΣ
ΚΥΜΙΝΟ, ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ
500 ΜΛ ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ(Ή ΚΟΤΑΣ Ή ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ. ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ, ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΑΤΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΔΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΚΟΡΔΑ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΟΥΒΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΜΟ. ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΒΗΝΟΥΜΕ.
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙ Ή ΓΑΣΤΡΑ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ , ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170Β. ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΝΟΧΟΝΤΡΟ :
70ΓΡ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΛΕΥΚΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
250 ΓΡ ΞΥΝΟΧΟΝΤΡΟ
400ΜΛ ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ Ή ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΙΓΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ, ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ, ΘΥΜΑΡΙ
ΛΙΓΟ ΚΑΣΕΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΩΤΑΡΩ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΡΙΧΝΩ ΤΟΝ ΞΥΝΟΧΟΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ. ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙ.ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΙΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ, ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΕΡΙ
ΜΑΙΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΗ ΜΗΖΥΘΡΑ:
ΛΙΓΕΣ ΤΟΥΦΕΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ
ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΞΕΡΗ ΜΥΖΗΘΡΑ ‘Η ΑΛΛΟ ΤΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΥΖΗΘΡΑ
ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ:
ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΞΥΝΟΧΟΝΤΡΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ, ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΥΖΗΘΡΑ