Κεμπάπ με φυστίκι Αιγίνης

Από τη Σεφ Γεωργία Κουτσούκου

(Συνταγή της Σεφ για το Φεστβάλ Φυστικιού της Αίγινας 2021)

κεμπαπ.jpg


500 γρ. αρνί κιμά

400 γρ. μοσχάρι κιμά

2 μέτρια κρεμμύδια

1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη

2 κουταλάκια βούτυρο ανάλατο σε κομματάκια

2 κουταλάκια αλάτι

2 κουταλάκια πιπέρι μαύρο

2 κουταλάκια κύμινο

1 κουταλιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο

3 κουταλιές φιστίκι Αίγινας ψιλοτριμμένο

 

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τον κιμά του αρνιού και του μοσχαριού, το βούτυρο, το φυστίκι,  τον κόλιανδρο, το κύμινο, το πιπέρι και λίγο αλάτι.

Βάζουμε στο μπλέντερ την πιπεριά και το ένα κρεμμύδι, τα ψιλοκόβουμε, και έπειτα τα προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά. Στη συνέχεια, με βρεγμένα χέρια, ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας.

Σκεπάζουμε το μείγμα του κιμά και να το αφήσουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να σφίξει η ζύμη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, για  45 λεπτά.

Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε με τα χέρια μας τα κεμπάπ στη γνωστή μορφή τους (δηλαδή περίπου 15 εκατοστά μήκος και 5 εκατοστά πάχος).

Έπειτα, ψήνουμε τα κεμπάπ στη σχάρα ή αν δεν έχουμε τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο σε μεγάλη θερμοκρασία (200 ° C) για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι μαλακά (ή ελαστικά) στην αφή.

Τα κεμπάπ θέλουν συχνά γυρίσματα κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μην καούν.

Παράλληλα ή ψήνουμε πίτες για σουβλάκι και σερβίρουμε με ντομάτα, μαϊντανό και αρκετό κρεμμύδι.

Previous
Previous

Μπακλαβάς με παγωτό λουκούμι

Next
Next

Ρυζόγαλο με φιστίκι Αιγίνης