Ρυζόγαλο με φιστίκι Αιγίνης

Από τη Σεφ Γεωργία Κουτσούκου

(Συνταγή της Σεφ για το Φεστβάλ Φυστικιού της Αίγινας 2021)

ριζόγαλο-φυστίκι.jpg

Υλικά

1 λίτρο γάλα φρέσκο

200 ml κρέμα γάλακτος

1 αυγό, τον κρόκο

70 γρ κορν φλάουερ

120 γρ ζάχαρη

120 γρ. ρύζι καρνεολι ή καρολίνα

50 γρ τριμμένο φυστίκι Αιγίνης

40 ml ανθόνερο ( 1 φλυτζανάκι του καφέ)

Ροδοπέταλα για στόλισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι με νερό για 10 λεπτά να πλυθεί και να φουσκώσει.

  2. Το ξεπλένουμε και βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά και το σουρώνουμε.

  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε.

  4. Σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε το κορν φλάουερ και το αυγό, μόλις πάρει βράση το γάλα με το ρύζι ανακατεύουμε για 3 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να δούμε ότι δένει.

  5. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα 30 γρ. φιστίκι και το ανθόνερο.

  6. Κρατάμε τα 20 γρ για το στόλισμα μαζί με τα ροδοπέταλα.

Previous
Previous

Κεμπάπ με φυστίκι Αιγίνης

Next
Next

Σαλάτα με δροσερά φυλλώματα/ ντοματίνια σέρι/ σταφύλια μαύρα και λευκά/παστέλι φιστικιού/ ντρέσινγκ μοσχολέμονου/πιπερόριζας & φιστικοβούτυρο