Μπακλαβάς με παγωτό λουκούμι

Από το Σεφ Γιάννη Παρίκο

(Συνταγή της Σεφ για το Φεστβάλ Φυστικιού της Αίγινας 2021)

Μπακλαβάς-φυστίκι.jpg

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΑΡΦΕ ΦΥΣΤΙΚΙ

60γρ φυστίκι

200γρ ζάχαρη

160γρ κρόκο

3γρ ζελατίνη

100γρ πάστα φυστίκι

600γρ σαντιγύ

 

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΑ

30γρ νερό

80γρ ζάχαρη

150γρ φυστίκι

FINANCIER ΦΥΣΤΙΚΙ

375γρ βούτυρο

375γρ ζάχαρη

6 αυγά

375γρ πούδρα φυστίκι

50γρ κορν φλάουρ

50γρ πάστα φυστίκι

 ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

5 φύλλα κρούστας

Βούτυρο κλαριφιέ

Ζάχαρη κρυσταλλική

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΦΕ

Κάνουμε καραμέλα στους 120 ° C το νερό με τη ζάχαρη.

Αφρατεύουμε τα αυγά στο μίξερ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Στρώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με ύψος 2-3 εκατοστά.

 

ΓΙΑ ΤΟ FINANCIER

Αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη,  προσθέτουμε τα αυγά και αφρατεύουμε  για λίγο, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στρώνουμε το μίγμα σε ταψί με ύψος 2-3 εκατοστά.

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΣΤΙΚΙΑ

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα φυστίκια. Σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε  μέχρι να καραμελώσουν.

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

Απλώνουμε τα φύλλα, τα βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε  σε κομμάτια 5χ10cm. Ψήνουμε στους 160° C μέχρι να γίνουν τραγανά.

Previous
Previous

Ζεστή Σαλάτα με σπανάκι, μήλο και φυστίκι Αιγίνης

Next
Next

Κεμπάπ με φυστίκι Αιγίνης