ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Από το Σεφ Γιάννη Παρίκο
(Συνταγή του Σεφ για το Φεστβάλ Φυστικιού της Αίγινας 2021)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙΣΙΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
ΘΥΜΑΡΙ
ΔΑΦΝΗ
1 ΛΙΤΡΟ ΖΩΜΟ ΑΡΝΙΟΥ Η ΚΟΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
200 ΓΡ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΛΕΥΚΗ
100 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΛΑΚΟ
80 ΓΡ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
50 ΓΡ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
30 ΓΡ ΘΥΜΑΡΙ
ΑΛΑΤΙ
ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το μπούτι από όλες τις πλευρές έτσι ώστε να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα Προσθέτουμε στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 3 ώρες στους 160-170 ° C.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη φρυγανιά με τα μυρωδικά πολύ καλά. Σε μια μπασίνα βάζουμε το βούτυρο μαλακωμένο , προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα, βάζουμε από πάνω άλλη μια, και ανοίγουμε με πλάστη, έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε τα κομμάτια πάνω από το μπούτι, και το βάζουμε για λίγο στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.