ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Από το Σεφ Γιάννη Παρίκο

(Συνταγή του Σεφ για το Φεστβάλ Φυστικιού της Αίγινας 2021)

lamb-pesto-crust.jpg

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙΣΙΟ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ

4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

ΘΥΜΑΡΙ

ΔΑΦΝΗ

1 ΛΙΤΡΟ ΖΩΜΟ ΑΡΝΙΟΥ Η ΚΟΤΑΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ

200 ΓΡ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΛΕΥΚΗ

100 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΛΑΚΟ

80 ΓΡ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

50 ΓΡ ΜΑΙΝΤΑΝΟ

30 ΓΡ ΘΥΜΑΡΙ

ΑΛΑΤΙ

ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το μπούτι από όλες τις πλευρές έτσι ώστε να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα Προσθέτουμε στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 3 ώρες στους 160-170 ° C.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ

Χτυπάμε στο μπλέντερ τη φρυγανιά με τα μυρωδικά πολύ καλά. Σε μια μπασίνα βάζουμε το βούτυρο μαλακωμένο , προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα  σε λαδόκολλα, βάζουμε από πάνω άλλη μια, και ανοίγουμε με πλάστη, έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Βάζουμε τα κομμάτια πάνω από το μπούτι, και το βάζουμε για λίγο στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.

Previous
Previous

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΠΑΤΖΑΡΙΑ, ΜΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

Next
Next

Ντομάτα γεμιστή με τραχανά, και φετα και μαντζουράνα και συνοδεύεται από κεφτεδάκια αρνίσια με φυστίκι αιγινης και κάρδαμο