Ντομάτα γεμιστή με τραχανά, και φετα και μαντζουράνα και συνοδεύεται από κεφτεδάκια αρνίσια με φυστίκι αιγινης και κάρδαμο
Από το Σεφ Γιάννη Στανίτσα
(Συνταγή του Σεφ για το Φεστβάλ Φυστικιού της Αίγινας 2021)
Υλικά για 2 άτομα
3-4 μεσαίες ντομάτες σε μέγεθος
Για την γέμιση
120 γρ. Τραχανά ξυνό
100 γρ. Ξερό κρεμμύδι
80 γρ. Φρέσκια ντομάτα τριμμένη
5 γρ. Φρέσκια ματζουράνα
1 Σκελίδα σκόρδο
60 γρ. Ελαιόλαδο
50 γρ. Καρότο κομμένο brunoise
50 γρ. Κολοκύθι κομμένο brunoise
80 γρ. Φέτα
50 γρ. Λευκό κρασί
100 γρ. Ζωμό κότας
Αλάτι πιπέρι
Σοτάρουμε τον τραχανά στο ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τα λαχανικά και την φρέσκια ντομάτα, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια με το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε την ματζουράνα και την φέτα. Γεμίζουμε τις ντομάτες και ψήνουμε στους 170 ° C για 15-20 λεπτά.
Για τα κεφτεδάκια αρνίσια
200 γρ. Αρνίσιο κιμά
80 γρ. Ξερό κρεμμύδι
80 γρ. Πουρέ από ψητές πατάτες
80 γρ. Φυστίκι Αιγίνης ψίχα
1/2 ματσάκι κάρδαμο φρέσκο
Αλάτι πιπέρι
Ξύσμα 1/2 πορτοκάλι
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε σε μπαλάκια των 25-30 γρ. Πανάρουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε. Σερβίρουμε μαζί με τις γεμιστές ντομάτες.