Ζεστή Σαλάτα με σπανάκι, μήλο και φυστίκι Αιγίνης

logo-fystiki-festival.png

Από τη Σεφ Γεωργία Κουτσούκου

(Συνταγή της Σεφ για το Φεστβάλ Φυστικιού της Αίγινας 2021)

    3 κουταλιές βούτυρο

    2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα τραγανά μήλα, αποφλοιωμένα (περίπου 2 μέτρια μήλα)

    1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ

    1 σκελίδα σκόρδο

    1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

    2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon

    1 συσκευασία ( 200 γρ) φρέσκο ​​σπανάκι

    1 φλιτζάνι τυρί ρικότα , ανθότυρο

    1 κουταλιά της σούπας μέλι

    1 κουταλιά χυμό από μοσχολέμονο

    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε μήλα και τζίντζερ. μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Τα καραμελώνουμε, 3-5 λεπτά

Ανακατεύουμε με φιστίκια Αιγίνης και μουστάρδα Ντιζόν.

Μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Ρίχνουμε τα δύο τρίτα του μείγματος μήλων πάνω από το σπανάκι.

Προσθέτουμε κουταλιές τυρί ρικότα από πάνω με το υπόλοιπο μείγμα μήλου.

Περιχύνουμε με μέλι.

Προσθέτουμε φρέσκο ​​πιπέρι για γεύση.

 

Previous
Previous

Καλαμάρι σχάρας με πέστο φυστίκι αιγινης βασιλικό και λεμόνι

Next
Next

Μπακλαβάς με παγωτό λουκούμι