ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΞΙΝΟ, ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΟΥΡΙ ΦΑΛΑΝΗΣ

Υλικά για 4 άτομα

Για την ζυμη

500γρ αλεύρι

120γρ νερό

8γρ ξηρή μαγιά

10γρ αλάτι 10γρ ζάχαρη

25γρ ελαιόλαδο

Για την γέμιση

500 γρ σπανάκι καθαρισμένο

2 τεμ πράσα ψιλοκομμένα

2 ματσάκια κρεμμύδι φρέσκα ψιλοκομμένα

250γρ σέσκουλα καθαρισμένα

1 μάτσο καυκαλήθρες ψιλοκομμένες

1 μάτσο μυρώνια ψιλοκομμένα

1/2 μάτσο άνιθο ψιλοκομμένο

1/2 μάτσο μάραθο ψιλοκομμένο

100 γρ τραχανά ξινό

250γρ μανούρι Φαλάνης

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Μίνι ρόκα


Εκτέλεση

Κάνουμε πρώτα το ζυμάρι μας ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά περίπου και μεταφέρουμε την ζύμη σε μια μπασίνα. Τη σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα .Έπειτα κόβουμε την ζύμη σε μερίδες των 120 γρ και ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε πάχος 2 εκ .Περνάμε αμέσως το ζυμάρι μας από ένα σχαροτήγανο ή σχάρα ώστε να ψηθεί κ από της 2 πλευρές κ αφήνουμε να κρυώσει.


Φάρσα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο, και αφήνουμε να μαραθεί καλά. Προσθέτουμε τα σέσκουλα κ έπειτα από 5 λεπτά το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά ώστε να μαγειρευτούν. Προσθέτουμε τον τραχανά και λίγο νερό αν χρειαστεί. Μόλις είναι έτοιμος ο τραχανάς προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά (μυρώνια κ.τ.λ.)

Ανακατεύουμε καλά, βελτιώνουμε την γεύση στο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει η φάρσα.


Στήσιμο

Παίρνουμε μια πίτα και βαζουμε από πάνω την φάρσα και το μανούρι, αφού το σπάσουμε με το χέρι μας. Τη βάζουμε για 6 λεπτά στο φούρνο και μόλις είναι έτοιμη, προσθέτουμε την ρόκα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.


Δημήτρης Δημητριάδης

Previous
Previous

Τραχανάς με πουλπα από κίτρινα ντοματινια, κίτρινη πιπερια,λεμονοθυμαρο και φετα

Next
Next

Παϊδάκια προβατίνας σε κρούστα πατάτας με ανοιξιάτικα λαχανικά