Τραχανάς με πουλπα από κίτρινα ντοματινια, κίτρινη πιπερια,λεμονοθυμαρο και φετα

Υλικά για 4 άτομα


Για την πούλπα

150γρ κίτρινα ντοματίνια

100γρ κίτρινες Πιπεριές

1 πράσο κομμένο σε φέτες

1 μικρό κρεμμύδι λευκό σε φέτες

100 ml λευκό κρασί

1 καρότο σε φέτες

Ελαιόλαδο

Ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών

Για τον τραχανά

500γρ ξυνόχοντρος τραχανάς

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

800γρ ζωμό κότας η ζωμό λαχανικών


Για το τελείωμα

Λεμονοθύμαρο, βασιλικός, βούτυρο σε κύβους,αλάτι, πιπέρι,φέτα πικάντικη


Εκτέλεση


Πρώτα ξεκινάμε φτιάχνοντας την πούλπα. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί καλά. Προσθέτουμε το πράσο και το καρότο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά όλη η αλκοόλη. Παράλληλα έχουμε βάλει τις πιπεριές στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Μόλις τις ψήσουμε τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και όταν κρυώσουν αφαιρούμε την φλούδα και τα σπόρια τους, τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με τον ζωμό και αφού βράσει καλά το μείγμα, πολτοποιούμε σε μπλέντερ καλά και κρατάμε στην άκρη.

Τώρα πάμε να ετοιμάσουμε τον τραχανά μας. Σωτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο το κρεμμύδι καλά και προσθέτουμε τον τραχανά μας. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με τον ζωμό. Μόλις πιεί όλα τα υγρά, ρίχνουμε την πούλπα μας και τελειώνουμε με το βούτυρο τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά μας. Από πάνω προσθέτουμε την τριμμένη φέτα μας.

Καλή ορεξη!

Δημήτρης Δημητριάδης

Previous
Previous

Μπάτουδο Νάξου

Next
Next

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΞΙΝΟ, ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΟΥΡΙ ΦΑΛΑΝΗΣ