"Πενίρ χαλβασού"-το πρώτο γλυκό στο Πασχαλινό τραπέζι
Συνταγή
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
4 αυγά
1.5 κούπα ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο αγελαδινό
1 κούπα τυρί φρέσκο ανάλατο
Σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Σε ένα αλευρωμένο ταψί ψήνουμε για περίπου μια ώρα στους 170 βαθμούς κελσίου.
Αφήνουμε να κρυώσει ο χαλβάς, βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά και σιροπιάζουμε τον κρύο χαλβά μας.
Καλό Πάσχα!
Σεφ & μέλος της Μπριγάδας
Ένας χαλβάς παλιός...
Θολή μνήμη των πρώτων παιδικών χρόνων που με συνοδεύουν μέχρι σήμερα.. μισό αιώνα μετά,αποδεικνύει πόσο η Ελληνική Γαστρονομία πειραματίζεται εδώ και αιώνες.
Το "πενίρ χαλβασού" είναι συνταγή της προγιαγιάς από την Ανατολική Ρωμυλία και είναι το πρώτο γλυκό στο Πασχαλινό Τραπέζι.
Είναι ένας χαλβάς με τυρί.
Η συνταγή δεν έχει γραμμάρια, έχει κούπες και "μάτι".. γιατί οι νοικοκυρές τότε με το μάτι ζυγίζανε.. και με την ψυχή τους!