"Πενίρ χαλβασού"-το πρώτο γλυκό στο Πασχαλινό τραπέζι

B25857DE-F21E-4639-87E5-9A73E35B7A54.jpeg
 

Συνταγή

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

4 αυγά

1.5 κούπα ζάχαρη

1 κούπα βούτυρο αγελαδινό

1 κούπα τυρί φρέσκο ανάλατο

Σιρόπι

2 κούπες νερό

2 κούπες ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Σε ένα αλευρωμένο ταψί ψήνουμε για περίπου μια ώρα στους 170 βαθμούς κελσίου.

Αφήνουμε να κρυώσει ο χαλβάς, βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά και σιροπιάζουμε τον κρύο χαλβά μας.

Καλό Πάσχα!

Ξένια Μπουζαρανίδου

Σεφ & μέλος της Μπριγάδας

Ένας χαλβάς παλιός...

Θολή μνήμη των πρώτων παιδικών χρόνων που με συνοδεύουν μέχρι σήμερα.. μισό αιώνα μετά,αποδεικνύει πόσο η Ελληνική Γαστρονομία πειραματίζεται εδώ και αιώνες.

Το "πενίρ χαλβασού" είναι συνταγή της προγιαγιάς από την Ανατολική Ρωμυλία και είναι το πρώτο γλυκό στο Πασχαλινό Τραπέζι.

Είναι ένας χαλβάς με τυρί.

Η συνταγή δεν έχει γραμμάρια, έχει κούπες και "μάτι".. γιατί οι νοικοκυρές τότε με το μάτι ζυγίζανε.. και με την ψυχή τους!


xalvas_progiagia.jpg
Previous
Previous

Παϊδάκια προβατίνας σε κρούστα πατάτας με ανοιξιάτικα λαχανικά

Next
Next

Γουμίδια ή αλλιώς Τζουμερκιώτικη Μαγειρίτσα