Πίτσα με λούζα Κυκλάδων /πέστο φιστικιού Αίγινας/λιαστό ντοματάκι/φιστίκι Αιγίνης ψημένο/ φρέσκα σύκα/γκερεμέζι/ λαδοτύρι Αίγινας

Από το Σεφ Νίκο Φωτιάδη

(Συνταγή του Σεφ για το Φεστβάλ Φυστικιού της Αίγινας 2021)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

·       1 ζύμη πίτσας

·      250γρ γκερεμέζι  από γίδινο γάλα σε μπουκίτσες

·       100 γρ. πικάντικο αιγοπρόβειο λαδοτύρι τριμμένο

·       35 γρ φιστίκια Αιγίνης (χωρίς κέλυφος)

·       Πέστο φιστικιού

·       Ντοματάκια λιαστά

·       Φρέσκα σύκα

·       Ξίδι βαλσάμικο

·       Φέτες λούζας

·       1 πρέζα γλυκό πιπέρι

·       1 σκελίδα σκόρδο

·       1 κουταλιά της σούπας μέλι

·       150 γραμμάρια ρόκα

·       Ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο

Τρόπος παρασκευής:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το πέστο από  φιστίκια Αιγίνης  με 5cl ελαιόλαδο, μέλι, το πιπέρι και  το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Ανοίγουμε τη ζύμη πίτσας και στρώνουμε το πέστο (ως μείγμα με το μέλι ).

Τοποθετούμε τα λιαστά ντοματάκια, πασπαλίζουμε με το λαδοτύρι και τοποθετούμε φέτες ακαθάριστου σύκου περιμετρικά. Πασπαλίζουμε με αρκετή ψίχα φιστικιού. Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

Εκτός φούρνου, προσθέτουμε  την λούζα,  το γκερεμέζι σε μπουκίτσες, πασπαλίζουμε  με τα υπόλοιπα θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης και λίγα φύλλα ρόκας, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο και μπαλσάμικο ξύδι.

Previous
Previous

Σαλάτα με δροσερά φυλλώματα/ ντοματίνια σέρι/ σταφύλια μαύρα και λευκά/παστέλι φιστικιού/ ντρέσινγκ μοσχολέμονου/πιπερόριζας & φιστικοβούτυρο

Next
Next

"Τσιτσιλάτο" η μαγειρίτσα της Κοζάνης