Σαλάτα με δροσερά φυλλώματα/ ντοματίνια σέρι/ σταφύλια μαύρα και λευκά/παστέλι φιστικιού/ ντρέσινγκ μοσχολέμονου/πιπερόριζας & φιστικοβούτυρο
Από το Σεφ Νίκο Φωτιάδη
(Συνταγή του Σεφ για το Φεστβάλ Φυστικιού της Αίγινας 2021)
Για την σαλάτα:
· Διάφορα φυλλώματα σαλάτας πολύχρωμης ( ρόκα/ραντίτσιο/φύλλα μουστάρδας κλπ )
· Ντοματίνια σέρι
· Σταφύλια μαύρα και λευκά
· Παστέλι φιστικιού
· Ραπανάκια
· Πίκλα φιστικιού
· Κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
· Σέλερι ψιλοκομμένο
Για το ντρέσινγκ:
· 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο
· 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
· 1/4 φλιτζάνι λευκό ξύδι
· 2 κουταλιές της σούπας νερό
· 2 κουταλιές της σούπας μέλι
· 2 κουταλιές σησαμέλαιο
· 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
· Τζίντζερ
· Χυμό και τρίμα μοσχολέμονου
· 1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο Αίγινας
· 1 κ.σ. μουστάρδα μέτρια
· 2 κ.σ. πετιμέζι