Σαλάτα με δροσερά φυλλώματα/ ντοματίνια σέρι/ σταφύλια μαύρα και λευκά/παστέλι φιστικιού/ ντρέσινγκ μοσχολέμονου/πιπερόριζας & φιστικοβούτυρο

Από το Σεφ Νίκο Φωτιάδη

(Συνταγή του Σεφ για το Φεστβάλ Φυστικιού της Αίγινας 2021)

green-salad.jpg


Για την σαλάτα:

·       Διάφορα φυλλώματα σαλάτας πολύχρωμης ( ρόκα/ραντίτσιο/φύλλα μουστάρδας κλπ )

·       Ντοματίνια σέρι

·       Σταφύλια μαύρα και λευκά

·       Παστέλι φιστικιού

·       Ραπανάκια

·       Πίκλα φιστικιού

·       Κρεμμύδι  λευκό ψιλοκομμένο

·       Σέλερι ψιλοκομμένο

 

Για το ντρέσινγκ:

·       1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο

·       2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες

·       1/4 φλιτζάνι λευκό  ξύδι

·       2 κουταλιές της σούπας νερό

·       2 κουταλιές της σούπας μέλι

·       2 κουταλιές σησαμέλαιο

·       1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

·       Τζίντζερ

·       Χυμό  και τρίμα μοσχολέμονου

·       1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο Αίγινας

·       1 κ.σ. μουστάρδα μέτρια

·       2 κ.σ. πετιμέζι

Previous
Previous

Ρυζόγαλο με φιστίκι Αιγίνης

Next
Next

Πίτσα με λούζα Κυκλάδων /πέστο φιστικιού Αίγινας/λιαστό ντοματάκι/φιστίκι Αιγίνης ψημένο/ φρέσκα σύκα/γκερεμέζι/ λαδοτύρι Αίγινας