Σαλάτα καρότου (σαν τουρσί)

Από τη Σεφ Γεωργία Κουτσούκου

(Συνταγή της Σεφ για το Φεστβάλ Φυστικιού της Αίγινας 2021)

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο στον τρίφτη

100 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

30 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

70 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 μεγάλο λεμόνι (το χυμό)

1 μεγάλο πορτοκάλι (το χυμό )

½ κουτ. σουπας ξύδι βαλσάμικο

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 

Αλάτι

1 κουτ. σπόρους μάραθο κρουαζέ

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από τα φιστίκια, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μία ώρα, στραγγίζουμε αν θέλουμε τα πολλά υγρά,  προσθέτουμε τα φιστίκια και το μαραθόσπορο  και τη σερβίρουμε.

Η σαλάτα αυτή σερβίρεται και μόνη της αλλά συνοδεύει πολύ ωραία ψητό  κρέας και ψάρι.

Κυρίως όμως η σκέψη μου είναι να συνοδεύσει τυλιχτό κεμπάπ το οποίο έχει ζυμωθεί, και με ψιλοτριμμένο φιστίκι Αιγίνης και βεβαίως με τζατζίκι ή όποια άλλη αλοιφή επιθυμούμε.

Previous
Previous

Αρνάκι Λέσβου του Αμπελουργού με Λαδοτύρι, Μέλι, κυδώνια, σερβιρισμένο με Πατάτες Άχυρο και ντόπια πούλπα ντομάτας αρωματισμένη με Ούζο

Next
Next

Χταπόδι τηγανιτό με σκορδαλιά από φυστίκι αιγινης και μαρμελάδα εσπεριδοειδών