Καλαμάρι σχάρας με πέστο φυστίκι αιγινης βασιλικό και λεμόνι

Από το Σεφ Γιάννη Στανίτσα

(Συνταγή του Σεφ για το Φεστβάλ Φυστικιού της Αίγινας 2021)

calamari-pesto.jpg

Υλικά για 2 άτομα

400 γρ. Καλαμάρι φρέσκο η κατεψυγμένο

Φρέσκο λεμονοθύμαρο

20 γρ. Ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι

1/2 ξύσμα λεμονιού

Μαρινάρουμε το καλαμάρι με το ξύσμα λεμονιού, ελαιόλαδο, λεμονοθύμαρο, αλάτι πιπέρι και ψήνουμε στη σχάρα.

 

Για το πέστο φυστίκι Αιγίνης

70 γρ. Φυστίκι Αιγίνης ψίχα

30 γρ. Βασιλικό φρέσκο

150 γρ. Ελαιόλαδο

1/2 Σκελίδα σκόρδο

30 γρ. Γραβιέρα

Αλάτι πιπέρι

Ψήνουμε το φυστίκι Αιγίνης σε φούρνο στους 170° C για 10 λεπτά, και κατόπιν πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ.

Σερβίρουμε το ψητό καλαμάρι κομμένο σε λεπτές φέτες με το πέστο φυστικιού.

 

Previous
Previous

Ντομάτα γεμιστή με τραχανά, και φετα και μαντζουράνα και συνοδεύεται από κεφτεδάκια αρνίσια με φυστίκι αιγινης και κάρδαμο

Next
Next

Ζεστή Σαλάτα με σπανάκι, μήλο και φυστίκι Αιγίνης