Μπάτουδο Νάξου

Από τη σεφ Μαρία Διακάτου

Από τη σεφ Μαρία Διακάτου

ΥΛΙΚΑ

Κατσίκι 8-10 κιλά

Μάραθο 2 ματσάκια

Μαϊντανό 2 ματσάκια

Δυόσμο 1/2 ματσάκι

Φρέσκο κρεμμύδι 1 ματσάκι

Ξερά κρεμμύδια 3τμχ

Σέσκουλα 1 μάτσο

Ρύζι γλασέ 800 γρ

Την συκωταριά από το κατσικάκι

Ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ψιλοκόβουμε την συκωταριά. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια σε μέτρια κυβάκια ή τα χοντροκόβουμε στο μουλτι. Σε κατσαρόλα ριχνουμε το ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο και ξεκινάμε να σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε την συκωταριά. Αφού πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα χόρτα. Συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και προσθέτουμε το ρύζι. Σωτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα μαζί με το ρύζι και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κατσικάκι και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε την κοιλιά και κάνουμε με χοντρή βελόνα και σπάγκο.

Τυλίγουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 4 με 5 ώρες.

Επειδή στους περισσότερους οικιακούς φούρνους δεν χωρά ολόκληρο το κατσικάκι, μπορούμε να το κάνουμε με μισό κατσίκι αλλά προτιμώντας το μπροστινό μέρος.

Μαρία Διακάτου

Previous
Previous

Μαγειρίτσα με μανιτάρια, αρνισια συκωταρια και άρωμα περγαμοντου

Next
Next

Τραχανάς με πουλπα από κίτρινα ντοματινια, κίτρινη πιπερια,λεμονοθυμαρο και φετα